Werkwijze

1. Ontwerp en advies

Wij kunnen voor u een ontwerp maken dat aan u wensen voldoet. Wij  adviseren over de aard van het ontwerp, de gekozen materialen en uitstraling vanuit onze professionele ervaring.

Heeft u geen afgerond plan dan overleggen wij graag met u over het maken van een schets/plan op grond van uw wensen en ideeën voor het te maken product. Hoe kan het er uit gaan zien, welke materialen hebben uw voorkeur, welke eisen van gebruik stelt u, waarmee moet het combineren, van welke kleuren houdt u?
 Deze beginfase is erg belangrijk voor een goede realisatie van uw wensen, zodat wij hier graag goede aandacht voor hebben. 

2. Voorlopige tekening

Het ontwerp wordt door ons vertaald in een tekening. Deze tekening is tweedimensionaal (2D). Het platte vlak van een 2-D tekening is minder sprekend in relatie tot de omgeving waarin het interieurstuk wordt geplaatst. Daarom heeft het vaak voorkeur om een tekening te presenteren in 3 dimensies (3-D). 

In een tweede gesprek passen we waar nodig op uw wensen de tekening/ontwerp aan. In overleg wordt een keuze voor materialen gemaakt. De meest uiteenlopende houtsoorten zijn mogelijk al dan niet gecombineerd met metaal, kunststof, glas enz. Ook is het mogelijk kleuren te bepalen die gebruikt gaan worden.

In deze fase zullen wij u bijstaan in uw keuzen vanuit ons vakmanschap waar wij sterk hechten aan het leveren van een product van hoogwaardige kwaliteit.

3. Tekening (definitief), materialiseren en offerte 

De bijgestelde tekening/presentatie wordt u met een toelichting overhandigd met - indien gewenst - een presentatie van de te gebruiken materialen, hang -en sluitwerk, kleurstalen enz. 

Vaak is ons product onderdeel van een grotere verbouwing of nieuwbouw. We maken dan graag afspraken met derden die invloed hebben op de plaatsing van het product/interieurstuk. Indien gewenst kunt u ons ook vragen de coördinatie met andere aannemers (realisatie van wanden, vloeren, elektriciteit) te verzorgen. Ook is het mogelijk dat wij niet alleen de coördinatie verzorgen, maar de complete opdracht die wij turn-key (’van begin tot het eind’) voor u verzorgen. 


4. Planning, productie, plaatsing en oplevering 

In onderling overleg wordt de datum van start werkzaamheden bij u ter plaatse vastgelegd dan wel de plaatsing van het product/interieurstuk.

In onze werkvoorbereiding worden technische tekeningen uitgewerkt en de benodigde materialen besteld. De productie in onze werkplaats start hierna zo spoedig mogelijk. 
 Na plaatsing van het interieurstuk en/of afronding van werkzaamheden gebeurt een kwaliteitscontrole aan de hand van de afgesproken specificaties. Hierna vindt oplevering aan u plaats van het gerede product.